Fack på ESV vill påverka gd-val

UTNÄMNING2010-03-17

Ekonomistyrningsverket bör ledas av någon med integritet. Det konstaterar ST och Saco när myndigheten nu söker ny chef. Valet av person är en styrsignal, poängterar facken.

När Ekonomistyrningsverket, ESV, söker ny generaldirektör tar de fackliga organisationerna tillfället i akt att försöka påverka tillsättningen. I en skrivelse framhåller de vikten av att en ny myndighetschef förmår lyfta fram och utnyttja personalens kompetens, och att hon eller han redan från början har en god bild av verksamheten.

”Valet av person är i sig en styrsignal”, skriver de lokala ordförandena för ST och Saco. Därför är det enligt dem viktigt att redan i annonsen lyfta fram regeringens strategi och prioriteringar inom den statliga ekonomistyrningen, och vad detta innebär i form av kompetenskrav och profil.

Facken lyfter särskilt fram betydelsen av personlig integritet och kännedom om Regeringskansliet hos en tillträdande generaldirektör. ”Av vikt är förmågan att företräda en statlig ekonomistyrning som arbetar för sunda statsfinanser, även när det uppdraget av olika skäl ifrågasätts”, skriver de fackliga företrädarna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Ekonomi ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA