Dålig lukt hos Arbetsförmedlingen

ARBETSMILJÖ2011-05-20

Det luktar illa hos Arbetsförmedlingen i Malmö. Varken arbetsgivaren eller fastighetsägaren har lyckats lösa problemet. Nu har skyddsombudet gjort en anmälan, skriver Arbetarskydd.

Hos Arbetsförmedlingen i Malmö har det luktat illa sedan 2006, och enligt skyddsombudet Joel Laguna har stanken bara blivit värre och värre:

”Om det här varit en butik och inte en arbetsförmedling hade den gått i konkurs för länge sedan. Det är orimligt att vi ska ha det så här. Det är pinsamt”, säger han till Arbetarskydd.

Fastighetsförvaltaren och arbetsgivaren har letat efter orsaken till stanken – men inte lyckats lokalisera var den kommer ifrån. Nu har Joel Laguna därför vänt sig till Arbetsmiljöverket, eftersom han anser att odören är ett arbetsmiljöproblem. Han säger att det luktar både mögel och avföring.

”Vi är ju en serviceinrättning och då går det inte att ha det så här”, säger han.

Men på Arbetsmiljöverket anser man inte att dålig lukt på jobbet är ett arbetsmiljöproblem, eftersom det inte skadar någon rent fysiskt. Det beskedet har skyddsombudet fått från verket. Istället har han fått rådet att vända sig till kommunens miljö- och hälsoförvaltning.

”Damen på Arbetsmiljöverket uppmanade mig att inte ge upp. Men jag vet inte riktigt...”, säger Joel Laguna till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA