»Bra att det inte blev så många«

ARBETSFÖRMEDLINGEN2009-03-02

Närmare 500 tjänster inom Arbetsförmedlingens stödverksamhet skulle bort. Men i slutändan blir det bara 35 – 40 personer som sägs upp. Vilka de blir är ännu inte klart.

Av:  Eva Spira

En koncentration av Arbetsförmedlingens stödfunktioner till tio nationella stödcenter innebar att personalstyrkan skulle minska med 400 till 500 personer.

Men sedan förhandlingarna inleddes i höstas har många slutat, antagit ett pensionserbjudande eller återgått till sina tidigare jobb som arbetsförmedlare.

Nu står det klart att övertaligheten stannar vid 35 – 40 personer. Förhandlingarna om hur de anställda ska grupperas i turordningskretsar har ännu inte inletts. Först när de förhandlingarna är klara vet man vilka som sägs upp.

– Det känns bra att det inte blev så många som vi trodde, även om det är plågsamt att några måste sluta, säger Lars-Erik Bäckström, vice ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen.

Frågan om vad som ska hända med Arbetsförmedlingens tidningar, Tidningen Arbetsmarknaden och Platsjournalen, har tillfälligt lagts på is. Bland annat undersöker ledningen om det finns andra aktörer som vill ta över tidningarna, berättar Lars-Erik Bäckström.

– Det är vi emot. Tidningen Arbetsmarknaden är kompetenshöjande och en journalistiskt välgjord produkt. Läsarna är framför allt arbetsförmedlare, men också opinionsbildare och beslutsfattare.

Ett bra skäl till att behålla Platsjournalen är att den går med vinst, anser Lars-Erik Bäckström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA