Arbetsförmedlingen går online

AMS2008-01-08

Arbetsförmedlingen vill låta arbetslösa registrera sig på webben. Efter ett pilotprojekt vill förmedlingen ha en onlinelösning för att minska köerna, uppger Sveriges Radio.

Under förra året lät arbetsförmedlingen arbetslösa skriva in sig på nätet på 14 platser i landet. I samband med inskrivningen har man fått boka en tid för att träffa sin egen arbetsförmedlare. Syftet är att minska de köer som uppstår när många ska skriva in sig samtidigt, till exempel första måndagen i månaden.

– Om utvärderingen visar goda resultat så hoppas jag att vi kan införa det här hösten 2008, säger projektledaren Göran Åhman till radion.

Hittills har 15 000 personer testat online-inskrivning, och de stickprovskontroller Ams gjort visar på positiva reaktioner. En av poängerna är att det blir smidigare för dem som bor en bit ifrån sin arbetsförmedling.

– Har man långt till sin förmedling så ska man kunna göra så mycket som möjligt via internet, och när man väl tar sig till förmedlingen så ska det vara ett substantiellt möte med en av våra förmedlare, säger Göran Åhman.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA