
Vill att politikerna ska lyssna före beslut
Namn: Ann-Britt Trygg.
Ålder: 61 år.
Bostad: Bostadsrätt i Tranås.
Familj: Maken Kjell-Åke, två vuxna barn och barn-barn. Katten Morris hör också till familjen.
Yrke & arbetsplats: Personlig handläggare inom sjukförsäkringsområdet på Försäkringskassan i Vetlanda.
Månadslön: 29 200 kronor.
Det här gör jag på jobbet:
Jag jobbar dels med samordning, dels med bedömning av rätten till sjukpenning. Samordningsuppdraget innebär att jag ordnar möten med den försäkrade, arbetsgivare, läkare och andra aktörer för att på bästa sätt stötta den försäkrade att hitta tillbaka till arbete.
Jag sitter mycket i telefon och arbetar med administrativa uppgifter. Men i mitt arbete är det också viktigt att vara uppdaterad kring vad som händer i försäkringen, både lag- och regelförändringar, vilket jag tycker är utvecklande.
Under det senaste året har jag även arbetat som samordningscoach för mina arbetskamrater, vilket har varit både intressant och lärorikt. Bland annat har jag varit med på möten som medlyssnare och gett feedback på hur vi bemöter försäkrade.
Det här gör jag på fritiden:
Jag sjunger i kör året om. På sommaren odlar jag grönsaker och blommor och på vintern gillar jag att åka skidor. Jag är också politiskt aktiv. Men framför allt umgås jag gärna med familjen i vår stuga vid sjön Sommen.
Det bästa med jobbet:
Det är att möta människor i olika situationer och se hur de växer med rätt stöd från omgivningen. Och vi är ett bra arbetsgäng som stöttar varandra.
Det vill jag förändra i jobbet:
Jag skulle vilja att politikerna funderar över konsekvenserna av sina beslut och gärna lyssnar på oss som jobbar i verksamheten innan de tar beslut. Då kanske det inte skulle behövas så många akututryckningar och färre människor skulle må dåligt.
Därför är jag med i ST:
Det är ett fack för alla. Jag vill vara med och påverka och förbättra arbetsvillkoren för mina arbetskamrater och utvecklingen i framtiden.
Viktigaste frågan för facket:
Att få fram avtal som gör att vi medlemmar får en bra arbetsmiljö och rätt lön för det arbete vi gör. Men också att facket bevarar det som man förhandlat fram genom årens lopp i form av semester, möjlighet till ledighet och olika förmåner.