Viktigt få framföra sina åsikter

FÖRDJUPNING: ST-MEDLEM2009-02-24

Namn: Eva Svalfors
Ålder: 31 år
Bostad: Bostadsrätt i Snättringe, Huddinge kommun
Familj: Flickvän
Yrke och arbetsplats: Föredragande på Konkurrensverket
Månadslön: 26 500 kronor 

Arbetsuppgifter: Just nu arbetar jag med ett regeringsuppdrag som innebär att vi följer och analyserar utvecklingen på apoteksmarknaden under omregleringsperioden. Om vi upptäcker problem som riskerar att motverka målsättningen om en väl fungerande marknad ska vi påtala det för omstruktureringsbolaget, som bildats för att sköta om utförsäljningen. I arbetet ingår bland annat att träffa intressenter och aktörer. Uppdraget löper till sista december i år. Jag jobbar parallellt i ett projekt som rör fjärrvärme. 

— •l• —

Fritid: Jag tränar och spelar musik när jag kan. Jag ska lära mig spela bas. Jag är också med i den kör vi har här på Konkurrensverket.  

— •l• —

Det bästa med jobbet: Det är så intressanta frågor. Jag får följa processen när lagstiftningen blir till och jag ser hur marknaden förändras. Apoteksmarknaden är också ett så spännande och hett ämne. Det är många som tycker olika saker och det berör många aktörer. Och det är viktigt att det blir bra för konsumenterna.

— •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Nej, jag kommer faktiskt inte på något direkt. Jag är väldigt nöjd med hur vi jobbar i vår projektgrupp.

— •l• —

Därför är jag med i ST: Jag har inte varit med i facket tidigare, men när jag fick en fast anställning valde jag mellan ST och Saco, som är de fack som finns på arbetsplatsen. Jag tittade lite på STs hemsida och läste debattartiklar. Jag tyckte att ST uttryckte bra åsikter i debattartiklarna.

— •l• —

Viktigaste frågan för facket: Jag tycker att det viktigaste är medarbetarfrågor, att det finns ett deltagande i olika processer och att man har möjlighet att framföra sina åsikter. Jag tycker också att det är viktigt att ST är med i debatten i frågor som rör statsanställda, att man är pigg och vaken. Det gäller att visa var man står gentemot arbetsgivarna och vara tydlig gentemot medlemmarna.

Eva Svalfors, ST-medlem
Bild: Sören Fröberg
Eva Svalfors, ST-medlem
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA