På somrarna slussar vi ut från Hjälmaren

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2010-06-08

Namn: Marie Sjöstrand
Ålder: 43 år
Bostad: Villa i Örebro 
Familj: Man och två barn 
Yrke och arbetsplats: Logistiksamordnare på Posten Logistik i Örebro 
Månadslön: 34 500 kronor

Arbetsuppgifter: Inom Posten Logistik arbetar vi med pall och paket. För lättare försändelser använder kunderna någon av våra pakettjänster, för större vår palltjänst. Jag är samordnare och kan liknas vid kittet mellan produktion och försäljning. Jag har några större kunder, som har ett omfattande upplägg av tjänster. Exempelvis var jag för ett år sedan med och planerade upplägget för transporterna till H&M-butikerna i Sverige. För redan etablerade kunder har vi kontinuerliga produktionsmöten för att stämma av att allt löper på. En annan arbetsuppgift som jag tycker är rolig är att komma med idéer om hur kunder kan utveckla sin logistik.

Jag har gått den långa vägen. Jag blev anställd som postiljon 1986, men började som chaufför på en gång. Sedan dess har jag arbetat på många olika tjänster och gått via transportledning och affärsspecialist till den tjänst jag har i dag.

                                                           — •l• —

Fritid: Segling präglar vår familj. Min äldsta son går på seglingsgymnasium i Ängelholm och seglar e-jolle. Yngre sonen seglar optimist. Familjen har en 36-fots segelbåt som vi njuter av på helgerna i Hjälmaren. När folk frågar om det går bra att segla där, brukar jag skämta om att de inte var med på geografin i skolan, och upplysa dem om att Hjälmaren faktiskt är Sveriges fjärde största sjö. På somrarna slussar vi ner via Mälaren och ut i Östersjön. Vi brukar styra kosan mot Öland och se hur långt vi kommer.

                                                           — •l• —

Det bästa med jobbet: Det är att jag rår mig själv och får vara med och påverka. Frihet under ansvar. Jag gillar också att ingen dag är den andra lik.

                                                           — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag kan faktiskt inte komma på något.

                                                           — •l• —

Därför är jag med i ST: Vi var ett gäng arbetsledare som bytte från Seko till ST, men det var länge sedan nu.

                                                           — •l• —

Viktigaste frågan för facket: Jag tycker att facket ska värna om individen och bevaka individens intressen i olika skeenden. Det är också viktigt att facket bevakar att olika processer går rätt till.

Marie Sjöstrand
Bild: Sören Fröberg
Marie Sjöstrand
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA