Foto: MARIE PETERSSON
Foto: MARIE PETERSSON

Mina arbetskamrater är helt underbara

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2010-04-13

Namn: Annette Andreasson

Ålder: 25 år 

Bostad: Villa i Rödeby, en mil utanför Karlskrona 

Familj: Blivande man samt en dotter på femton månader 

Yrke och arbetsplats: Projektledare för metodutveckling av tobakstillsyn i Blekinge och Kronobergs län. Arbetsplatsen är på Länsstyrelsen i Blekinge
Månadslön: 24 300 kronor

Arbetsuppgifter: Jag arbetar med att utveckla tobakstillsynen i Kronoberg och Blekinge. Sedan en tid tillbaka får metoden provköp inte användas, att ungdomar över 18 år som ser yngre ut försöker köpa tobak utan att visa legitimation. Det har JO sagt nej till eftersom det räknas som dold myndighetsutövning. I stället måste vi använda nya metoder för tillsyn och det arbetar jag med att ta fram. Det handlar mer om information och dialog, i stället för att vara kontrollerande. Min uppgift är också att stötta de kommunala handläggarna i deras tillsyn, som i sin tur ska stötta tobaksförsäljarna. 

                                                 — •l• —

Fritid: Den upptas mest av familjen och huset. Jag jobbar så mycket i veckorna att helgerna är lite heliga. Men jag hinner träna lite zumba, som är en blandning mellan olika danser, som rumba, salsa och merengue. Även löpning står på schemat eftersom jag ska i brudklänningen 24 juli.

                                                   — •l• —

Det bästa med jobbet: Att verkligen få jobba med det jag är utbildad för och få användning av mina kunskaper. Jag är utbildad folkhälsopedagog och fick jobb under tiden jag var mammaledig. På min arbetsplats finns också helt underbara arbetskamrater som stöttar mig och som jag kan fråga om allt.

                                                   — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag reser mycket, och viss tid ligger utanför flexramen. Det får man tyvärr inget för, vilket är tråkigt, eftersom tiden är så värdefull nu när jag har en liten hemma.

                                                     — •l• —

Därför är jag med i ST: Det blev så av naturliga skäl. Jag sitter granne med STs ordförande. Nu när jag lärt mig mer om ST uppskattar jag att det är fokus på just statliga arbetsplatser. Min yrkesgrupp är inte så stor, men vi är många statligt anställda.

                                                     — •l• —

Viktigaste frågan för facket: Jag tycker att det är arbetsmiljön i stort, att man trivs på arbetsplatsen och har en bra gemenskap. Du kan ha jätteroliga arbetsuppgifter, men har du inte en bra gemenskap spelar det inte så stor roll.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA