Lite spännande med många förändringar

FÖRDJUPNING: ST-MEDLEM2008-06-24

Namn: Curt Löfgren
Ålder: 57 år
Bostad: Villa i Borensberg utanför Linköping
Familj: Hustrun Annica och utflugna döttrarna Camilla och Jessica Yrke och arbetsplats: Regionassistent vid Lernia Utbildning AB i Norrköping
Månadslön: 25 000 kronor

Arbetsuppgifter: Som regionassistent ansvarar jag för alla lokalkontrakt i Region Öst. Området omfattar Stockholm, Gotland, Uppland, Västmanland, Sörmland, Närke och Östergötland. Det rör sig om ett femtiotal olika lokalkontrakt med tillhörande kringavtal. Jag ansvarar också för alla fakturor, för vår leasingdatabas och är regionalt ansvarig för telefoni. Utöver det förser jag våra platschefer med ekonomiskt underlag och rapporter och vid månadsboksluten arbetar jag med att fakturera utbildning.

Sedan 1987 har jag arbetat inom Lernia. Under den tiden har det skett många förändringar. Jag ser dem som en utmaning och tycker att det är lite spännande. Största förändringen var när vi bolagiserades 1993, då Amugruppen blev bolag. År 2000 bytte vi namn till Lernia. Resultatkravet är nu mer distinkt och definierat än tidigare. För närvarande går det bra för Lernia, men det kan förändras snabbt genom till exempel politiska beslut. En av våra större kunder är Arbetsförmedlingen och där har förändringens vindar blåst. Samtidigt har vi varit förutseende inom Lernia och kunnat parera det ganska bra med att ha vanliga företagsutbildningar och delar av komvux-utbildningar, däribland svenska för invandrare.

                                                         — •l• —

Fritid: Jag jobbar med vårt hus, spelar lite innebandy och är styrelseledamot i en ideell byggnadsförening. Eftersom jag har två timmars restid per dag till och från jobbet brukar jag lyssna på talböcker i bilen.

                                                         — •l• —

Det bästa med jobbet: Det ger frihet under ansvar och är ganska självständigt. Jag gillar att arbetet innebär kontakt med andra medarbetare som vill ha svar på frågor kring lokaler och telefoni.

                                                         — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag ser inget akut behov av att ändra något nu.

                                                         — •l• —

Därför är jag med i ST: Jag har alltid varit fackligt ansluten och var tidigare med i avdelningsstyrelsen. Nu har jag trappat ner till suppleant.

                                                         — •l• —

Viktigaste frågan för facket: Lönen och arbetsmiljön.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA