Jimmy Kron, Sjöfartsverket i Trollhättan.<br>FOTO STIG HEDSTRÖM
Jimmy Kron, Sjöfartsverket i Trollhättan.<br>FOTO STIG HEDSTRÖM

Jimmy är disponibel dygnet runt

FÖRDJUPNING: ST-MEDLEM2010-05-25

Namn: Jimmy Kron Ålder: 40 år Bostad: Lägenhet i Trollhättan. Familj: Fru och fyra barn Yrke och arbetsplats: Arbetar i dispositionsstyrkan på Sjöfartsverket i Trollhättan Månadslön: 22 450 kronor i grundlön och ett dispositionstillägg på 6 600 kronor

Arbetsuppgifter: Jag är båtman, kan man väl kalla det. När stora lastfartyg behöver hjälp med förtöjningen, exempelvis vid slussning, då hjälper jag till. Till mina arbetsuppgifter hör också att öppna slussar och broar i vårt område, som sträcker sig från Jordfallsbron i Kungälv till Dalbobron i Vänersborg. Totalt har vi sex slussar och nio broar att sköta om. Dessutom kör vi lotsar i bil mellan olika lotsuppdrag. Övrig tid utför vi underhåll på slussarna och i slussområdena. Det kan vara allt från målning till gräsklippning. Vi är ganska mycket ute, faktiskt.

Att jag tillhör dispositionsstyrkan betyder att jag ska vara disponibel dygnet runt den vecka jag arbetar. Men jag får bara arbeta högst tretton timmar i sträck för att sedan vila i elva. Vi är tolv stycken i dispositionsstyrkan och jag arbetar varannan vecka och är ledig varannan.

                                                           — •l• —

Fritid: När jag är ledig har jag fyra barn och en hustru att ta hand om. Det blir en hel del tid i lekparken med de minsta. De två största barnen har jag varannan vecka, just den veckan jag är ledig.

                                                           — •l• —

Det bästa med jobbet: Det är att vi är ute och arbetar när det finns jobb och sedan är det ett fritt jobb.

                                                             — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Det är ganska nytt för oss att arbeta på det här sättet, och jag tycker det fungerar bra hittills.

                                                             — •l• —

Därför är jag med i ST: Vi var med i Seko först, men var missnöjda med att lönerna blev orättvist fördelade mellan grupperna. Så till slut var vi en grupp som bytte till ST. Vet inte om det blivit så mycket större skillnad, men det har inte blivit sämre i alla fall.

                                                             — •l• —

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA