Jämställdhet det viktigaste för facket

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2010-09-28

Namn: Anna Mårtensson Ålder: 32 år Bostad: Villa strax utanför Östersund Familj: Sambo och två barn Yrke: Universitetsadjunkt inom kvalitetsteknik och kvalitetshandläggare på universitetsledningskansliet. Arbetsplats: Mittuniversitetet i Östersund Månadslön: 31 000 kronor

Arbetsuppgifter: Jag har många arbetsuppgifter. Dels är jag adjunkt, dels är jag kvalitetshandläggare på universitetsledningskansliet. Vi har mest distansundervisning i mitt ämne. Vi gör webbföreläsningar i en studio och studenterna kopplar upp sig med sin kamera, så att de kan ställa frågor under föreläsningen. I början av terminen hjälper jag studenterna med olika frågor, sedan rättar jag inlämningsuppgifter.

Jag jobbar även med projektet »Produktionslyftet 2«. Det är överlag ett administrativt jobb, där jag bland annat koordinerar fortbildning för företag inom tillverkningsindustrin.

Som kvalitetshandläggare koordinerar jag tillsammans med en kollega universitetets övergripande kvalitetsutvecklande arbete. Det har precis kommit nya riktlinjer för hur Högskoleverket granskar universitet och högskolor, dem sätter jag mig in i just nu. Så jag har ingen typisk arbetsdag.

                                                         — •l• —

Fritid: Fritiden ägnar jag mest åt familjen. Mina barn är fortfarande små, så de tar upp mycket tid. Jag gillar även att träna när tillfälle ges.

                                                         — •l• —

Det bästa med jobbet: Mina arbetskamrater skattar jag högt. Men jag uppskattar även att få jobba i en miljö där man ständigt har möjlighet till utveckling och får inhämta ny kunskap.

                                                         — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Jag började i februari, så jag vill ju inte ändra något när jag håller på och lär mig jobbet! Jag vill inte ändra på innehållet, men en ny organisation med mycket byråkrati är ibland lite svår att förstå. Det skulle kunna vara enklare att veta vem man ska vända sig till med olika frågor.

                                                         — •l• —

Därför är jag med i ST: Jag har alltid tyckt att det är viktigt att vara organiserad. Jag är själv förtroendevald som styrelseledamot i vår lokala organisation. När jag bytte till det här jobbet fanns lite olika fack att välja på, men jag tycker att ST bäst motsvarar mina förväntningar.

                                                         — •l• —

Viktigaste frågan för facket: Jämställdhet tycker jag är viktigast, det finns alltid mer att göra inom det området. 

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA