Han kan bli schlagerkung i tv

FÖRDJUPNING: INTERVJU2008-11-11

Anders Laurin är STs svar på schlagerexperten Björn Kjellman. Fredagen den 14 november deltar han i tävlingen Singing bee i TV3. När han inte sjunger är han systemingenjör på SMHI i Norrköping.   

Vad är Singing bee?

– Det är ett underhållningsprogram i TV3 som går ut på att i tävlan med andra hitta och sjunga en låttext efter att ha lyssnat en kort snutt på en melodi. Du behöver inte kunna sjunga bra, bara du sjunger rätt, är programmets slogan.

Hur kommer det sig att du är med?

– Det är en ren slump. Jag satt vid datorn en lördagsnatt vid halv ett när det kom ett mejl från en kompis som tyckte att jag skulle söka till programmet. Vilket jag gjorde. Ganska snart ringde de och sa att jag fick komma till en uttagning. Totalt var det 1 800 som sökte. Efter ytterligare en uttagning var det jag och 62 andra som valdes ut. Det jag fått höra är att vi valdes ut för att vi är sköna personligheter och att det var extremt jämnt i år.

Hur går tävlingen till?

– I varje program är vi sju stycken som tävlar om att bli Singing bee-mästare och om en vinstsumma på 50 000 kronor. Den som blir mästare går vidare till finalprogrammet där nio personer kommer att tävla om 100 000 kronor.

Varför trodde du att just du skulle passa?

– Jag har alltid haft lätt för att minnas texter. Och jag är svag för schlagerlåtar, har följt Melodifestivalen sedan jag var fem år. Jag är väl inte som Björn Kjellman, men inte långt ifrån.

Men du har lite träning bakom dig också?

– Ja, jag började hänga på karaokebarer 2001. Och sommaren 2004 kom jag och en kompis på idén att starta ett eget karaokeföretag. Nu åker vi runt på helger och sätter upp vår utrustning på klubbar och fester. Så, visst, jag har sjungit en hel del karaoke.

Kan du sjunga?

– Nja, i dag tycker jag att jag sjunger ganska bra, men för fem år sedan var jag klart sämre. Men jag har tränat i och med karaoken. Numera får jag ofta beröm för att jag sjunger bra.

Var du inte rädd att göra bort dig i tv?

– Jo, jag drömde faktiskt mardrömmar natten innan. Min största fasa var att jag skulle åka ut först av alla. Kvällen innan inspelningen hade min sambo gjort en musikfrågesport för att träna mig. Jag tror att jag hade ett rätt av trettio, vilket inte gjorde mig mindre nervös.

Så inspelningen har redan ägt rum?

– Ja, och jag får inte säga hur det gick. Du får titta på programmet på fredag. Men jag åkte inte ut först i alla fall, så mycket kan jag säga.

Hur känns det nu då?

– Jag är mest förväntansfull. Det ska bli skönt att få bildbevis på att man varit med i tv.

Så, när är det dags för karaoke på SMHIs personalfest?

– Vi hade faktiskt en fest ganska nyligen. Då fick jag sjunga, fast inte karaoke. Nu får jag väl se min medverkan i ST Press som ett tillfälle att uppmana till lite mer karaoke på SMHI.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA