Glenn Karlsson är teamledare på Kronofogdemyndigheten. Foto: Maria Eberfors
Glenn Karlsson är teamledare på Kronofogdemyndigheten. Foto: Maria Eberfors

Facket behöver synas ännu mer

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2010-05-04

Namn: Glenn Karlsson
Ålder: 55 år
Bostad: Villa i Katrineholm, tågpendlar till Eskilstuna
Familj: Hustru och två vuxna barn
Yrke och arbetsplats: Teamledare på Kronofogdemyndigheten
i Eskilstuna
Månadslön: 35 000 kronor

Arbetsuppgifter: Från början var tanken att teamledaren skulle dela sin tid mellan operativa uppgifter och arbetsledning. Men rollen har förändrats till mer tonvikt på administrativa arbetsuppgifter och arbetsledning. Jag har elva medarbetare i mitt verkställighetsteam, som arbetar med indrivning mot både privatpersoner och företag. Totalt har vi 4 400 skuldsatta inom vårt område. Det kan gälla skulder både till enskilda och till staten. Utredningsarbetet utmynnar i att skulden blir betald, att vi delger sökanden en utredningsrapport eller att vi utmäter tillgångar. 

Vi verkställer också avhysningar, i dagligt tal vräkningar. Dessutom utför vi andra typer av handräckning. Det kan exempelvis vara att vi överlämnar lös egendom till fordringsägare. Det här är uppgifter som tar stor del av vår tid i anspråk.

                                                         — •l• —

Fritid: Jag hör till dem som tycker om motion. Jag har åkt sexton Vasalopp, även om jag fick ställa in i år. 5.55 är bästa tiden. På sommaren åker jag rullskidor.

                                                         — •l• —

Det bästa med jobbet: Det är varierande arbetsuppgifter där man måste ha goda kunskaper om lagar och regler. Som handläggare har man även fördelen att ha både inne- och utetjänst. Det intressanta med teamledarjobbet är att man får vara med och leda ett team för att tillsammans uppnå ett lyckat resultat och uppnå en god arbetsmiljö.

                                                         — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Det skulle vara att renodla yrkesrollen som verkställare/indrivare. Det blir fler och fler arbetsuppgifter samtidigt som personalstyrkan minskas, vilket påverkar möjligheten att klara av verkställighetsrollen.

                                                         — •l• —

Därför är jag med i ST: Jag tycker fortfarande att man ska visa att facket behövs. Vissa av mina chefskollegor har gått över till andra fack, men jag ser inget behov av det. Sedan är jag för samförstånd mellan arbetstagare och arbetsgivare.

                                                         — •l• —

Viktigaste frågan för facket: Det är att bli mer synliga. Även om vi har en duktig representant på kontoret behöver facket synas ännu mer och vara med och påverka.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA