Bild: Håkan Falk

Borde ha mer än 20 000 efter tolv år

FÖRDJUPNING2008-09-30

Namn: Camilla Eriksson Ålder: 39 år Bostad: Hyreslägenhet, Huskvarna Familj: Annie, 13, och Oliver, 9 år Yrke och arbetsplats: Assistent på Jordbruksverket Månadslön: 19 811 kronor

Arbetsuppgifter: Jag jobbar med administration inom landsbygdsprogrammet. Och jag sysslar med budget och utfall. Jag kontrollerar också organisationer som ansöker om godkännande som tvärvillkorsutbildare och fattar beslut om det. Just nu håller jag på att bygga upp en databas med alla rådgivningstillfällen. Inom facket är jag huvudskyddsombud för Jordbruksverket och styrelseledamot med arbetsmiljöansvar.

— •l• —

Fritid: Jag försöker träffa vänner emellanåt, men framför allt är det min son som är 9 och spelar fotboll och min dotter som är 13 och paddlar kanot som jag ägnar fritiden åt. Annars tycker jag att film och matlagning är roligt.

— •l• —

Det bästa med jobbet: Det är att få nya och intressanta arbetsuppgifter. Att arbeta mot organisationer och lantbrukare ger en inblick i en verklighet man inte själv lever i. Och så trivs jag med arbetskamraterna.

— •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Lönen. Efter tolv år tycker jag att jag borde ha mer än 20 000 i månadslön. Jag tycker inte om det här systemet med olika titlar, jag tycker alla arbeten är lika mycket värda när man ser till helheten.

— •l• —

Därför är jag med i ST: ST är en väldigt bra kommunikationslänk som jag tycker är jätteviktig. Att facket står öppet för den enskilda medlemmen. Det är mycket stress och mycket att tänka på – som gör att individer blir utbrända. Med större öppenhet kan man fånga upp dem innan de blir sjuka. Jag tycker ST har mycket bra att erbjuda. Mig har det gett mycket bred kompetens.

— •l• —

Viktigaste frågan för facket: Det är just att hjälpa människor som blir stressade. Och arbetsmiljöfrågor i allmänhet. Det är viktigt att få ungdomarna att förstå värdet av facket, att gå med och stanna kvar.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA