»Inredningen har stil«, tycker Christer Eklöf om den nya mötesplatsen för personalen på Lin­köpings universitet.
Bild: Staffan Gustavsson
»Inredningen har stil«, tycker Christer Eklöf om den nya mötesplatsen för personalen på Lin­köpings universitet.

Fick en mötesplats med stil

PÅ JOBBET: HÖGSKOLAN2014-02-11

Linköpings universitet har byggt om en gammal restaurang till en ny mötesplats för personalen. Där finns en restaurang, lounge och sammanträdesrum. »Resultatet blev väldigt trivsamt«, säger Christer Eklöf, ST-medlem och controller på Linköpings universitet.

Den nu ombyggda lokalen användes förr som lunchmatsal för några myndigheter i närheten och för anställda på universitetet.

– Den var i bruk en bit in på 2000-talet men lades sedan ned och har stått tom, säger Karolina Ganhammar, universitetsarkitekt.

Efter studiebesök på »The faculty club« på Örebro universitet föddes tankarna på hur lokalen skulle göras om.

– I bakgrunden fanns att det saknades mötesplatser för möten mellan anställda och även mellan anställda och utomstående.

Karolina Ganhammar berättar att universitetet har satsat på kvalitet i hela konceptet, i allt från mat till inredning och design. Att skapa trivsel var mycket viktigt.

Det finns nu ett stort konferensrum som är delbart i två rum och en stor matsal där det serveras en något »finare« lunch med flera alternativ. Det finns också en lounge, där man kan fika och umgås efter maten. Loungen används även flitigt för möten eller enskilt arbete

under för- och eftermiddagar.

Christer Eklöf, controller, är en av de anställda som uppskattar universitetets satsning.

– Byggnaden är originell och ombyggnaden av lokalen blev trivsam. Inredningen har stil. Jag äter lunch här ibland och har utnyttjat lokalerna både till lite mer privata grejer och till att träffa gäster i mer officiella sammanhang.

Lokalerna har generösa öppettider. Men man måste vara anställd på universitetet och kunna legitimera sig som anställd. Är restaurangen stängd kan man gå in med kort och kod.

– Det här är något som även skulle fungera för andra arbetsplatser än universitet, säger Christer Eklöf.

ST-sektionen har varit delaktig och getts möjlighet att ge synpunkter under processens gång. De är nöjda med resultatet.

– Ombyggnationen av lokalerna med det nya konceptet har blivit en mycket lyckad satsning. Det är en bra mötesplats för alla anställda, säger Annika Stenberg, ledamot i STs sektionsstyrelse på Linköpings universitet.

Så skapar ni en mötesplats

  • Se möjligheterna i närområdet.
  • Satsa på något trivsamt för personalen.
  • I en stor organisation, tänk inte bara lunchmatsal utan också på möten över gränserna.
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA