Arbetsglädje betyder mycket för hälsan

PÅ JOBBET: ARBETSLIVSCOACHEN2014-02-11

Sjukfrånvaron ökar – särskilt den korta, som är kopplad till psykisk ohälsa. Ökningen är störst hos kvinnor och hos de som befinner sig mitt i arbetslivet, vilket borde vara en stark indikation på att allt inte står riktigt rätt till på våra arbetsplatser.

Av:  Gert Ohlin

När jag tar del av denna nedslående statistik, tänker jag på all den forskning som beskriver sambanden mellan hur vi har det på arbetet och vår hälsa. Ingen borde längre tvivla på att en situation där man saknar arbetsglädje och dessutom har en i övrigt bristfällig arbetsmiljö är direkt skadlig för hälsan.

Jag ser just arbetsglädjen som väldigt avgörande för hur en specifik arbetsmiljö eller arbetsplats kan påverka medarbetarnas hälsa.

De faktorer som påverkar arbetsglädjen allra mest är arbetsinnehåll (stimulans och meningsfullhet), arbetstillfredsställelse (hur vi lyckas och den uppskattning vi får), möjligheter till påverkan (kontroll över arbetssituationen) och inte minst arbetsgemenskapen med kollegerna och relationerna med våra chefer.

Ett mardrömsscenario ur ett hälsoperspektiv, som tyvärr alltför många befinner sig i, är när flera – eller i värsta samtliga – faktorer brister. Samtidigt är det tyvärr så att det räcker med att en av faktorerna upplevs ha brister för att arbetsglädjen ska påverkas och att risken för negativa hälsoeffekter därmed ska öka.

Till dig som känner liten eller ingen arbetsglädje är mitt råd att du snarast försöker göra något åt saken – inte minst med tanke på din hälsa. Du bör naturligtvis ta upp detta med din fackliga företrädare och din chef. Skulle din situation ändå inte förbättras återstår inget annat än att fundera över om du borde söka dig till ett annat arbete. Det är naturligtvis inte rimligt att du arbetar utan arbetsglädje och därmed riskerar din hälsa.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA