Yngre tjänstemän vill gärna byta jobb

ARBETSMARKNAD2010-08-16

En av fem tjänstemän skulle vilja byta yrke eller bransch inom ett år. Det visar en enkätundersökning som bemanningsföretaget Poolia har genomfört.

De yngsta tjänstemännen är mest sugna på att röra på sig. Bland dem under 30 år vill var tredje byta jobb. Bland tjänstemännen i åldrarna 30-44 år vill var fjärde byta jobb, skriver Du & Jobbet.

Den grupp tjänstemän som är minst benägna att flytta på sig är de offentliganställda.

Det viktigaste när man ska byta jobb är att arbetsuppgifterna är intressanta och stimulerande. Det tycker mer än åtta av tio.

Poolia har ställt frågor till 648 tjänstemän i privat och offentlig sektor.

Även en annan undersökning, av föreaget Alecta visar att alltfler anställda villl byta jobb. Av drygt 3 000 tillfrågade personer tror 27 procent av de har ett nytt arbete inom ett år. För ett år sedan var motsvarande siffra 19 procent. Tjänstemän räknar i högre grad än arbetare med att jobbytet ska leda till högre lön.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA