Annons:

Vinnare och förlorare i flyttkarusellen

FLYTTEN2005-04-09

Drygt 2 200 statliga jobb ska omlokaliseras till Östersund, Gotland, Karlstad/Kristinehamn och Arvidsjaur meddelade regeringen på lördagen.

Listan över myndigheter som offentliggjordes på lördagen överensstämmer i stort sett med det utredningsförslag som presenterades i februari.

Försvarets Materielverk, Kemikalieinspektionen, Ungdomsstyrelsen, Kammarkollegiet, Internationella programkontoret för utbildningsområdet och Migreringsprojektet vid Statens ljud- och bildarkiv har nu strukits från listan över myndigheter som ska omlokaliseras.

Nytt är att Riksutställningar, 25 tjänster vid CSN och ett antal tjänster från Sida ska omlokaliseras till Gotland.

Kriminalvårdsstyrelsen ska omlokalisera ett icke angivet antal tjänster till både Östersund och Arvidsjaur. Till Östersund ska Nutek och Institutet för tillväxtpolitiska studier omlokaliseras, medan Statens Institutionsstyrelse ska omlokaliseras till Karlstad/Kristinehamn.

– Det handlar både om att kunna visa de fyra regionerna att vi står upp för tidigare utfästelser, men också om att snabbt kunna ge besked till de många statligt anställda som just nu känner stor oro, uttalade statsrådet Ulrica Messing i ett pressmeddelande på lördagen.

Totalt innebär regeringens besked 1 150 jobb till Östersund, 450 till Gotland, 550 till Karlstad/Kristinehamn och 120 till Arvidsjaur. Dessutom utlovar regeringen att ytterligare minst 340 jobb från statliga bolag ska lokaliseras till de fyra regionerna.

– Regeringen mörkar medvetet kostnaderna för omlokaliseringen, säger Annette Carnhede, ordförande för fackförbundet ST.

Enligt Carnhede har regeringen valt att sätta regionalpolitikens intressen före de rent förvaltningspolitiska.

- Men vi välkomnar regeringens löfte att man kommer att ha täta kontakter med myndigheter och fack om hur de slutgiltiga förslagen kommer att utformas, sa Annette Carnhede i ett uttalande på lördagen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA