Vill lägga ned Arbetsförmedlingen

ARBETSMARKNAD2012-02-10

Två ledande företrädare för Svenskt Näringsliv skriver i en debattartikel att Arbetsförmedlingen misslyckats med sitt uppdrag och bör ersättas med andra aktörer.

Arbetsförmedlingen är en huvudingrediens i den arbetsmarknadspolitik som alliansregeringen ärvt från sina socialdemokratiska företrädare, skriver chefsekonomen Stefan Fölster och ekonomen Björn Lindgren, båda vid Svenskt Näringsliv, i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Det är dags att inse att konstruktionen med en statlig myndighet som ansvarar för arbetsmarknadsåtgärder i sig är problemet. En sådan kan aldrig uppnå den innovationskraft och flexibilitet som flera aktörer i konkurrens uppnår”, skriver de.

Enligt artikelförfattarna är det uppenbart att Arbetsförmedlingen har misslyckats när den som varit arbetssökande i mer än tre månader bara lägger 1 timme och 15 minuter om dagen på att söka jobb under en normal arbetsvecka.

”Även om regeringen gjorde mer för att öka tillväxten så är detta inte ett försvar för att behålla en Arbetsförmedling som inte har de förutsättningar som krävs för att klara av sitt uppdrag”, skriver de två ekonomerna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Inlagt av samsam (ej verifierad) mån, 02/13/2012 - 12:33
Vilket fullständigt skitsnack av Svenskt näringsliv. Fast jag är inte ett dugg förvånad!

///STOLT ARBETSFÖRMEDLARE I STATENS TJÄNST///
Inlagt av Jenny (ej verifierad) mån, 04/02/2012 - 22:34
Hur kan det vara Arbetsförmedlingens fel eller ansvar om en person bara söker jobb en timme om dagen. Alla människor har ett eget ansvar!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA