Varannan väljer privat förmedlare

AMS2007-10-05

Ams utvidgar sitt samarbete med privata arbetsförmedlingar. Under de knappt tre månader försöket pågått har varannan arbetssökande valt att vända sig till ett privat alternativ.

Sedan den 15 juli har arbetssökande i tre län erbjudits att välja om man velat ha hjälp av Arbetsförmedlingen eller av det privata alternativet. Försöket har omfattat ungdomar, funktionshindrade och utrikes födda. Bland ungdomarna har 57 procent föredragit att vända sig till den privata förmedlingen.

De tre län som omfattas av försöket är Östergötland, Västernorrland och Skåne. De privata jobbförmedlarna får betalt efter prestation.

– Det är ännu för tidigt att dra slutsatser om effektiviteten i försöksprojektet, men vi kan redan nu konstatera att samarbetet med de kompletterande aktörerna fungerar mycket bra, säger Ams ställföreträdande generaldirektör Lars Sjöström i ett pressmeddelande.

Närmare 450 personer har hittills valt det privata alternativet, och Ams har redan beslutat att från årsskiftet utvidga verksamheten till att omfatta närmare 40 000 deltagare i jobb- och utvecklingsgaranti.

Hela pilotprojektet ska så småningom utvärderas av Institutet för Arbetsmarknadspolitisk utvärdering, Ifau.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA