Svenskar mest missnöjda med EU

EU2013-02-18

Enligt en opinionsundersökning som presenteras av Europaportalen anser sig svenskarna ha minst inflytande över EU, i jämförelse med sex andra medlemsländers medborgare.

Opinionsundersökning har genomförts i sju europeiska länder. Vannan av de tillfrågade svenskarna säger att Sverige inte är inflytelserikt i europeiska frågor. Det gör svenskarna till den befolkning som anser att de har minst inflytande i EU.

I en kommentar tror ordföranden i riksdagens EU-nämnd, Allan Widman, FP, att utfallet beror på en allmän svensk EU-skepticism.

”Vi backade in i EU. Det var många svenska politiker som såg med misstänksamhet på det europeiska samarbetet och det är frågan om det verkligen fanns en folklig förankring när vi väl gick med. Jag kan tänka mig att det där fortfarande lever kvar”, säger Allan Widman till Europaportalen.

Han hävdar att Sverige egentligen har ett större inflytande än vår storlek motiverar och pekar på det faktum att Sverige är nettobidragsbetalare och har en stor representation på plats i Bryssel.

”Inom till exempel försvars- och säkerhetspolitiken och på miljö- och djurskyddsområdet har Sverige ett tydligt inflytande”, säger Allan Widman.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU
Inlagt av Kalle (ej verifierad) mån, 02/18/2013 - 19:54
Vi måste ut ur EU! Ta tillbaka makten över vårt land!!
Inlagt av mattef (ej verifierad) mån, 02/18/2013 - 23:53
Våra politiker sålde ut oss till EU genom en "folkomröstning". När vi röstade "fel" så blev det en ny omröstning. Nu gick folk på det och vipps sitter vi i den odemokratiska dyngan upp till knäna. Vi betalar mest per capita och får tillbaka minst. Låt oss gå ur EU innan haveriet är ett faktum.
Inlagt av Krister (ej verifierad) tis, 02/19/2013 - 08:55
Vi har inget inflytande att tala om dessutom så har EU nu makt över Sverige vilket är oacceptabelt, vi är en demokratisk nation byråkrater ska inte stå över oss och dikta lagar ch regler. Alla handelsfördelar kunde uppnåts med existerande samarbete utan överstatlighet som är skadlig i den bemärkelse att vår handelsfrihet minskar. Nu har EU även fått för sig att de representerar oss i olika sammanhang vilket inte är sant och måste markeras emot, tyvärr har våra politiker inte viljan för det då de ser en möjlig karriär i Bryssel som byråkrat det skapar dubbla lojaliteter. Det fanns inget i EG-omröstningen som talade för att detta skulle gå så här långt alltså borde vi omrösta om vi ska gå ur, återgå till handelssamarbete eller utplåna nationen vi lever i för det är den vägen vi går mot en federation.
Inlagt av Jonas Karp (ej verifierad) tis, 02/19/2013 - 14:48
EU är det nya tredje riket.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA