STs styrelse sa ja till hälsoportal

NYHET2003-12-16

STs styrelse har sagt ja till en hälsoportal på Internet. Medlemmar som väljer att ansluta sig kan där bland annat få sjukvårdsrådgivning och hälsoinformation.
Innan förbundsstyrelsen fattade sitt beslut i februari rådde delade meningar. I slutet av förra året gick det till omröstning i frågan.
Nu har styrelsen accepterat erbjudandet från Trygg-Hansa om hälsoportalen docco.se. Individuell anslutning blir möjlig senare under våren.
Via portalen kan medlemmarna få sjukvårdsrådgivning och hälsoinformation och till portalen knyts också två försäkringar. Kostnaden för anslutning blir 44 kronor per månad, utom de två första månaderna då man får pröva på gratis. Efter testperioden väljer man aktivt om man vill fortsätta eller inte.
Två fria rådgivningssamtal per år ingår, därefter kostar varje samtal 79 kronor.
Försäkringarna är en olycksfallsförsäkring, som kan ge 3 000 kronor direkt, och en krisförsäkring. Den senare berättigar till tio samtal hos legitimerad psykolog.
Helmut Moser, ledamot i förbundsstyrelsen, har från början varit kritisk till hälsoportalen. Han anser att den är en alltför kommersiell lösning och inte täcker några egentliga medlemsbehov. Dessutom ogillar han att Trygg-Hansa får tillgång till STs medlemsregister.
– Jag har inte ändrat uppfattning. Vi har redan andra medlemsförsäkringar och jag tycker att ett fackförbund bör ägna sig åt viktigare frågor. Vi borde exempelvis lägga mer tid på att påverka ändringar i socialförsäkringssystemet.
En sak är dock bra, menar han: Att ingen ansluts automatiskt efter de två testmånaderna. Varje medlem som ansluter sig måste säga ja två gånger.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA