STs mål för i år: 7 000 nya medlemmar

NYHET2005-01-18

ST ska i år kräva lönekartläggningar på alla arbetsplatser där förbundet finns. Detta enligt verksamhetsplanen för 2005.

STs verksamhetsplan utgår från de fyra områden som kongressen 2003 satte främst: lönepolitik, jämställdhet, ledarskap och mångfald. För varje område har förbundsstyrelsen, efter diskussioner på ordförandekonferensen i november 2004, beslutat om långsiktiga och kortsiktiga mål.

Vad gäller löner arbetar ST för att varje arbetsplats ska ha en dokumenterad lönepolitik som medlemmarna har inflytande över. Nyanställda ska få så hög lön som möjligt, och ST ska erbjuda stöd vid första lönesättningen. Nyanställda kvinnors löner är särskilt viktiga att bevaka.

Lönerna har en tydlig koppling till jämställdhet. Jämställdhetslagen kräver att lönekartläggningar görs, och ett fackligt mål är att ST-facken på alla arbetsplatser ska utverka sådana kartläggningar redan i år. Det ska vara en förutsättning för att skriva under löneavtal.

På området ledarskap strävar förbundet bland annat efter regelbundna arbetsplatsträffar och utvecklingssamtal med hög kvalitet. Vidare ska ST verka för mångfaldsplaner på arbetsplatserna, och för att synliggöra värderingar som motverkar mångfald.

På alla punkter framhålls att ST ska informera de anställda om vad förbundet gör och vill.

Det finns också interna mål om medlemsrekrytering, service och facklig utbildning. Ett mål är att rekrytera 7000 nya medlemmar under 2005.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA