Stort stöd för gemensam asylpolitik

EU2017-08-15

Stödet för att EU ska skapa en gemensam europeisk asyl- och migrationspolitik är mycket starkt. I Sverige vill tre av fyra tillfrågade ha gemensamma regler. Bara i Tjeckien är opinionen emot.

Om alla EU-länder folkomröstade om en gemensam migrationspolitik skulle ja-sidan vinna med stor marginal, skriver Europaportalen. Enligt en opinionsundersökning från Eurobarometern är 68 procent av EU-medborgarna positiva, medan 25 procent säger nej.

Men stödet är olika starkt i medlemsländerna. Starkast stöd för gemensamma regler finns i Spanien, där nio av tio ställer sig bakom en samlad asyl- och migrationspolitik. Bland svenskarna säger 76 procent ja. Det enda landet i undersökningen där det finns en majoritet emot en gemensam migrationspolitik är Tjeckien, där bara fyra av tio säger ja, medan 60 procent skulle rösta emot. Också i Ungern, Estland och Polen är nejsägarna många, men inte i majoritet, uppger Europaportalen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Asyl Flyktingar
Inlagt av Frederik (ej verifierad) ons, 08/16/2017 - 15:40
Vill se hur Sverige ska förverkliga sån politik. SD blir mer populär och gör deras bäst att få mer röster. Opinionsmätningarna redan har visat att deras procent växer och de ska inte stå stilla å njuta av mätningarna. De vet vad de vill. Seger. Och alla medel tycker de är möjliga. Även hjälp av ryska hackare (http://homment.com/StratCom-Russian-hackers-are-involved-in-illegal-activities-aimed-at-influencing-the-pace) . Ja! Varför inte då? Det är tendens: USA, Frankrike.. inblandning av hackare..Är det Sveriges gång nu?

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA