ST ersätter medlem som fick fel information

ST2006-01-31

STs presidium har beslutat ersätta en arbetslös ST-medlem för att han på grund av felaktig information från ST gått miste om pengar från fackförbundet Sifs inkomstförsäkring.

Bakgrunden är att medlemmen tidigare tillhört Sif och haft Sifs inkomstförsäkring, som berättigade honom till ersättning om han skulle bli arbetslös. När han anställdes på ett museum och skulle gå med i ST fick han försäkran om att också ST har en inkomstförsäkring. Han begärde då utträde ur Sif och dess försäkring.

Vad han däremot inte fick veta var att STs inkomstförsäkring inte gällde honom. När han vid årsskiftet blev arbetslös stod han därför utan den ersättning han skulle fått om han behållit sin försäkring i Sif. Inom ST kan nämligen bara de medlemmar som arbetar på statliga bolag och inte omfattas av Trygghetsstiftelsen ha en inkomstförsäkring.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA