»Slöseri med kompetens«

VERVA2008-12-16

Vid årsskiftet läggs myndigheten Verva ned och verksamheten splittras. Bara ett trettiotal av drygt 80 anställda har hittills erbjudits nytt jobb.

Först när budgetpropositionen presenterades 22 september stod det klart för de anställda att Verva läggs ned.

Redan i våras föreslog en utredning att myndigheten skulle bort, men beskedet i september kom ändå som en kalldusch.

– Det här har hanterats väldigt dåligt. Alla beslut kommer oerhört sent och allt ska göras oerhört fort, säger Inger Lingvall på informationsstaben när det bara återstår någon vecka till nedläggningen.

Bara ett trettiotal har erbjudits jobb på de myndigheter som
tar över verksamhet från Verva.

– Jag anser att det är ett stort slöseri med kompetens och människor, säger Inger Lingvall.

Det är Statskontoret, Kammarkollegiet, Domstolsverket och det nya Kompetensrådet för utveckling i staten, Krus, ett stabsråd åt regeringen, som tar över arbetsuppgifter från Verva. Krus ska arbeta med offentligt värdegrundsarbete och karriärutvecklingsprogram för kvinnor. Dessutom bildas en e-delegation som sannolikt placeras inom Regeringskansliet.

Av de som nu jobbar på Verva ska 24 personer gå till Kammarkollegiet, fem går över till Krus och två går till Domstolsverket. Resterande 51 sägs upp på grund av arbetsbrist. 

Verva bildades i januari 2006.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA