SeA går upp i STs a-kassa

A-KASSAN2008-11-05

A-kassan SeA upphör från årsskiftet och fusioneras med STs a-kassa. Samtliga medlemmar i SeA kommer då att föras över till STs a-kassa.

SeA har i det närmaste halverats de senaste två åren. I mars 2006 hade kassan mer än 24 000 medlemmar. I september i år var man nere på drygt 13 000. Under samma period har STs a-kassa förlorat 16 000 medlemmar. Efter sammanslagningen kommer STs a-kassa att ha drygt 74 000 medlemmar.

För medlemmarna i STs a-kassa innebär fusionen inga direkta förändringar. För den som är med i SeA leder fusionen till att avgiften sänks till 188 kronor i månaden och att man får möjlighet att betala avgiften med autogiro. Fackligt är SeAs medlemmar främst organiserade i Tull-Kust och Försvarsförbundet.

Fusionen ska formellt bekräftas av de två a-kassornas extra föreningsstämmor den 11 november.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA