Samarbete stoppade kriminellt gäng

POLISEN2010-03-16

Polisens samarbete med andra myndigheter har varit avgörande för att förhindra etableringen av ett känt kriminellt nätverk. Samarbetet har lett till att många personer har gripits.

Rikspolisstyrelsen lyfter i ett pressmeddelande fram det samarbete som etablerats mellan Polisen och andra myndigheter. Genom det gemensamma agerandet under hösten och vintern har ett kriminellt nätverk förhindrats att få fotfäste i Sverige. Flera gängledare och många gängmedlemmar utreds nu för bland annat narkotikabrott, utpressning, bedrägerier och våldsbrott och många är redan dömda.

”Det är viktigt att ta tag i en sådan här företeelse innan den är etablerad”, säger Per Wadhed, chef för Kansliet för samverkansrådet och operativa rådet, i pressmeddelandet.

Många ungdomar finns med bland dem som utretts. De flesta gängmedlemmar har varit under 30 år och de yngsta i 15-årsåldern.

Polisen och ytterligare sju myndigheter har använt sig av ett nytt arbetssätt och utarbetat samarbetsvägar som nu ska användas för att bekämpa även andra typer av brott framöver.

Utöver Polisen ingår Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Säkerhetspolisen, Skatteverket, Kriminalvården, Kronofogdemyndigheten, Kustbevakningen och Tullverket i det så kallade Operativa rådet, som bildades 2009 för att arbeta mot grov organiserad brottslighet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA