Riksrevisor kritiserar regeringen

RIKSREVISIONEN2008-09-26

Regeringen agerar för långsamt och lamt när det gäller att ta itu med myndigheternas fel och brister, anser Riksrevisionen.

Riksrevisionen avger kontinuerligt granskningsrapporter till regeringen över myndigheternas verksamhet. Rapporterna innehåller ofta kritik om brister i myndigheternas arbete. Regeringen sammanfattar vilka åtgärder man avser att vidta i samband med budgetpropositionen.

Nu har riksrevisor Eva Lindström gått igenom regeringens budgetproposition, och konstaterar att regeringen har blivit bättre på att redovisa hur man ska åtgärda brister. Men det går för långsamt och på vissa håll är det för få konkreta åtgärder och i vissa fall redovisas inga åtgärder alls:

– Jag tycker det är viktigt att regeringen till riksdagen redovisar vilka åtgärder man vidtar. Jag tycker att det är viktigt att man gör det på samtliga iakttagelser och kritik som vi har redovisat, säger hon till Dagens eko.

Riksrevisor Eva Lindström
Riksrevisor Eva Lindström

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA