Reinfeldt beredd skjuta till pengar

ARBETSFÖRMEDLING2009-08-19

Arbetsförmedlingen behöver drygt en miljard kronor extra nästa år för att möta den ökande arbetslösheten. Och statsministern är öppen för att anslå pengar.

Arbetslösheten väntas öka kraftigt nästa år. För att kunna hjälpa alla arbetssökande vill Arbetsförmedlingen ha sammanlagt drygt en miljard kronor extra. Myndigheten har nyligen begärt ett tillskott på 500 miljoner kronor för nästa år, utöver de 600 miljoner kronor extra som man redan har fått för att klara den ökade belastningen 2010.

Statsminister Fredrik Reinfeldt utesluter inte att Arbetsförmedlingen kan få ytterligare anslag. Vid ett besök på Arbetsförmedlingen i Haninge på onsdagen konstaterade han att myndigheten behöver få rimliga förutsättningar för sin uppgift:

- Det måste finnas personal och resurser för att de ska kunna göra ett bra jobb, sade han enligt TT.

Några exakta summor ska statsministern dock enligt TT inte ha gått in på.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA