Peter Egardt ny landshövding

REGERINGEN2009-12-17

Regeringen har utsett Peter Egardt till ny landshövding i Uppsala län efter Anders Björck. Peter Egardt har varit vd för Stockholms Handelskammare sedan 1995.

”Peter Egardt kommer med sin gedigna bakgrund inom såväl statsförvaltningen som det privata näringslivet att bli en mycket bra landshövding i Uppsala län”, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell, KD, i ett pressmeddelande.

Peter Egardt var statssekreterare i statsrådsberedningen under åren 1991-1994, och har tidigare bland annat varit ordförande för Svenska Penninglotteriet och Regeringens förvaltningskontor, samt ledamot i styrelsen för Systembolaget.

”Det är både uppfordrande och stimulerande att få ansvaret för utvecklingen av det län som tillsammans med Stockholms län utgör Sveriges ekonomiska motor och akademiska nav. Länsstyrelsen och landshövdingen är nyckelaktörer för att skapa en god grund för näringslivet och samhällslivet i övrigt”, säger Peter Egardt i samma pressmeddelande.

Peter Egardt tillträder först den 12 april nästa år. Hans förordnande sträcker sig till den 31 augusti 2014.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA