Nytt anmälningsrekord till högskolan

HÖGSKOLAN2011-04-19

Verket för högskoleservice, VHS, fick in rekordmånga anmälningar till högskolan inför höstterminen 2011. Totalt kom 346 239 anmälningar via webbplatsen.

Det senaste rekordet var från i fjol, då verket fick in 337 599 anmälningar via webben. Tillsammans med anmälningar på pappersblanketter blev det totala antalet då 339 887.

I år har också anmälningsprocessen fungerat bra ända sedan anmälan öppnade i mitten av mars, noterar VHS i ett pressmeddelande. Av alla anmälningar till höstterminen 2011 kom 52 110 in det sista dygnet och 4 995 den sista timmen.

Enligt preliminär statistik som redovisats av TT är ekonomutbildningen vid Handelshögskolan i Stockholm det populäraste förstahandsvalet i höst med över 1 800 sökande. På andra plats kom juristprogrammet vid Stockholms universitet med 1 777 sökande och trea läkarprogrammet vid Karolinska institutet med 1 728.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA