Nya häktesplatser i polisarresten i Malmö

KRIMINALVÅRDEN2020-03-03

Kriminalvården och Polisen har kommit överens om att inrätta 22 häktesplatser i polisarresten i Malmö. Uppgörelsen ska ge plats för fler häktade, gripna och omhändertagna.

Överenskommelsen innebär att Kriminalvården hyr platser i arresten i Malmö. Kriminalvården och Polisen har en längre tid diskuterat möjliga lösningar för att öka förmågan att hålla häktade i Malmö, utan att polisens förmåga att förvara gripna och omhändertagna påverkas.

”I det ansträngda beläggningsläget vi har är det här ett välkommet tillskott. Nu stärker och utvecklar vi det goda samarbete med Polisen som även realiserades i och med projektet Sluta skjut” , kommenterar Per Björkgren, chef för Kriminalvården i region syd överenskommelsen, i ett pressmeddelande.

Polisen anser att det finns flera fördelar med överenskommelsen. Polisen har under hela förra året hanterat häktade i sina arrester i Malmö. Det har medfört merarbete för polisen, vilket nu kommer att upphöra. Det har också varit ett problem för båda myndigheterna att häktade personer placerats på olika platser över hela landet. Det har tvingat polisen att åka runt i landet för att hålla förhör.

”Nu har vi tagit ytterligare ett steg för ökad samverkan som medför att både polisen och Kriminalvårdens verksamheter blir effektivare. För polisens del kommer hela polisregion Syd att gynnas, men i synnerhet polisområde Malmös verksamhet”, konstaterar Mattias Sigfridsson, polisområdeschef i Malmö i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA