Annons:

Ny organisation för arbetsförmedlingen

AMS2007-05-02

Ams styrelse har fattat beslut om hur organisationen ska se ut i den nya myndigheten Arbetsförmedlingen efter årsskiftet. Beslutet har lämnats till regeringen.

Efter årsskiftet försvinner Ams och de 21 länsarbetsnämnderna upp i den nya myndigheten. Den lokala verksamheten ska bedrivas i ett sextiotal arbetsmarknadsområden med normalt flera arbetsförmedlingskontor i varje.

Enligt regeringens budgetförslag ska den nya myndigheten klara sin verksamhet med ett anslag som är 500 miljoner kronor mindre än Ams hade under 2006. Några extra pengar för omorganisationen finns inte i budgeten. Ams kommer i juni att lämna ett nytt budgetunderlag till regeringen.

– Målet är att vända på varje krona för att undvika uppsägningar. Vi står inför en stor generationsväxling inom Arbetsförmedlingen de närmaste åren. Det är därför oerhört viktigt att vi klarar att behålla den viktiga kompetens som finns i organisationen, säger Ams-chefen Bo Bylund i ett pressmeddelande.

De lokala arbetsförmedlingarna ska fokusera på matchning av jobb och arbetssökande och att ge service till arbetsgivare och arbetssökande. All intern stöd- och serviceverksamhet ska organiseras i en riksomfattande enhet.

– De lokala arbetsförmedlingarna ska enbart arbeta med kärnverksamhet, att göra våra kunder, arbetsgivare och arbetssökande, nöjdare, säger Bo Bylund.

Arbetsförmedlingen kommer att inrätta olika typer av branschråd för att öka lokal och regional samverkan och det kommer enligt pressmeddelandet också att skapas någon form av lokala arbetsmarknadsråd.

– Vår ambition är att bibehålla och utveckla det goda samarbetet vi har med omvärlden på lokal och regional nivå. Förutsättningarna att utveckla en bra samverkan med aktörer i samhället kommer att vara mycket goda i den nya organisationen, säger Bo Bylund.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA