Minskande underskott för servicecenter

STATSFÖRVALTNING2016-02-25

Statens servicecenter har enligt årsredovisningen förbättrat resultatet med 8 miljoner kronor under 2015. Därmed minskar underskottet till 18 miljoner. Målet är en ekonomi i balans under 2017.

Statens servicecenter har förbättrat sitt resultat varje år sedan myndigheten inrättades 2012. Under 2013 var underskottet 59 miljoner kronor. Det ökande antalet kunder har gjort att det ekonomiska utfallet förbättrats. Mellan 2013 och 2015 gick myndigheten från 119 till 149 anslutna myndigheter, och volymen har ökat kraftigt. I slutet av 2015 var 30 procent av de statsanställda anslutna till Statens servicecenter i något avseende.

Flera stora anslutningar med verksamhetsövergång planeras under innevarande år. Göteborgs universitet tecknade under 2015 en överenskommelse med Statens servicecenter. Ett kontor med inriktning mot högskolesektorn kommer att etableras i nya lokaler under 2016. Lönetjänsten kommer enligt årsredovisningen att anpassas till utbildnings- och högskolesektorn. Också Polismyndigheten med 28 000 anställda har tecknat en avsiktsförklaring om administrativa tjänster.

”För att säkerställa leveranserna och de ökade volymerna har antalet medarbetare ökat med 28 procent under året. I medarbetarundersökningen som gjordes under hösten ökade motiverad-medarbetar-index kraftigt. Jag ser det som en signal på att medarbetare och chefer utför ett bra arbete och har utvecklats på ett mycket bra sätt tillsammans”, skriver generaldirektör Thomas Påhlsson i årsredovisningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA