Mentorprogram stärkte bilden av staten

STATSFÖRVALTNING2017-08-23

Mentorprogram ute på de statliga myndigheterna har förändrat nyanlända akademikers bild av staten. I en slutenkät med deltagarna kommer ord som modern, öppen och intressant högst upp i omdömet om staten som arbetsgivare.

Arbetsgivarverket har under hösten 2016 och våren 2017 genomfört pilotprojekt av ett mentorprogram. På 14 myndigheter i Stockholm har 27 mentorer haft löpande träffar med 27 nyanlända från arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen.

Målen med mentorprogrammet är bland annat att ge nyanlända akademiker en inblick i hur den svenska statsförvaltningen fungerar samt skapa en positiv bild av staten som arbetsgivare. Enligt den slutenkät som projektet genomfört bland deltagarna i pilotomgången är det just vad som har uppnåtts, konstaterar Arbetsgivarverket i ett pressmeddelande.

”Att få ett sådant här resultat känns naturligtvis jätteroligt. Det visar att vi är på rätt väg med programmet och kan fortsätta på samma spår i höstens omgångar. Samtidigt vill vi fortsätta utveckla och förbättra programmet ännu mer”, skriver projektledaren Sherlot Jonsson i pressmeddelandet.

Två nya omgångar av mentorprogrammet startar i september, ett i Östergötland och ett i Stockholm. Ambitionen är att fortsätta sprida programmet till andra orter i landet under våren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA