Lågt förtroende för nya Polisen

POLISEN2016-02-18

Förtroendet inom Polisförbundet för Polisens omorganisation är mycket lågt. Det visar en webbenkät som fackförbundet genomfört.

Tre av fyra som svarat på Polisförbundets webbenkät tror inte att den pågående omorganisationen kommer att öka polisens effektivitet. Inte en enda av dem som svarat på enkäten, som genomfördes i november, tycker att omorganisationen gjort polisen mer effektiv. En av tjugo tyckte att polisen blivit mer enhetlig och lika många att de inte visste om polisen vare sig blivit mer effektiv eller enhetlig. Tre av fyra tror inte att effektiviteten kommer att öka, och nästan varannan tror att effektiviteten kommer att minska på sikt.

”Sju av tio poliser säger i vår undersökning att de upplever mer negativ stress på jobbet nu är före 1 januari 2015. Och fyra av fem poliser anser att deras arbetssituation har förändrats negativt i och med omorganisationen. Flera av dem uppger tröstlöst att de inte ens har tid att äta eller gå på toaletten under sina arbetspass. Då har stressnivån gått långt över en acceptabel gräns”, skriver Polisförbundets ordförande Lena Nitz på förbundets webbplats.

Enligt förbundet är den nuvarande situationen ohållbar, både för polisen och för allmänheten. Polisförbundet kräver att regeringen tillsätter en kriskommission för polisreformen, där facket, arbetsgivaren och ansvariga politiker deltar. Kommissionens uppdrag ska vara att identifiera vilka åtgärder som ska prioriteras, vilka resurser som krävs samt hur åtgärderna ska finansieras. Kraven har avvisats av ledningen för Polisen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA