Låg stämning på Djurskyddsmyndigheten

FLYTT2007-02-16

Frågetecknen är många på Djurskyddsmyndigheten som läggs ner den 1 juli. Än är det oklart hur många som verkligen får jobb på Jordbruksverket. Där har man just nu övertalighet.

På Djurskyddsmyndigheten i Skara är stämningen låg. Det senaste man hört är att hela personalen, dryga 50-talet anställda, någon gång senare i vår ska få erbjudande om att följa med till Jordbruksverket.

För en del kan det innebära att de i så fall flyttar tillbaka till Jönköping, eftersom de tidigare lämnat en tjänst där, när de 2004 började på den då nybildade Djurskyddsmyndigheten.

Andra kan få väldigt långa pendlingsavstånd till och från jobbet.

Utredaren Bertil Norbelies snabbanalys inför Djurskyddsmyndighetens nedläggning kom redan i december, en analys som enligt Djurskyddsmyndighetens yttrande är så bristfällig att den inte kan vara underlag för organisationsförändringen.

Av analysen framgår att åtminstone 30 helårsarbetskrafter kommer att behövas när Jordbruksverket tar över verksamhet. Men vilken kompetens och hur övertagen verksamhet ska organiseras blir Jordbruksverkets sak att avgöra.

Utredaren konstaterar också att en del av de administrativa uppgifter som i dag finns på Djurskyddsmyndigheten kommer att ”falla bort”. Antalet administratörer är i dag är cirka 15.

På Jordbruksverket pågår just nu förhandlingar med facken om övertalighet. Den har dock inte samband med verksamhetsövergången från Djurskyddsmyndigheten, berättar verkets personalchef Hans Wallin.

På frågan om alla från Djurskyddsmyndigheten kan placeras på Jordbruksverket svarar han:

– Vi utgår från vad analysen säger om 30 helårsarbetskrafter. I första hand behövs experterna inom sakområdet och vi försöker hantera frågan i arbetsgrupper med företrädare för båda myndigheterna. Men några förhandlingar om verksamhetsövergången har inte startat än.

Enligt Hans Wallin har verket ännu ingen budget för verksamhetsövergången men det räknar han med att regeringen kommer att föreslå i vårbudgeten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA