Kriminalvården tar emot 450 praktikanter
Kriminalvården ska ta emot 450 praktikanter fram till 2018. Praktikplatserna ska främst gå till nyanlända men även till personer med funktionsnedsättningar.
Regeringen har gett de statliga myndigheterna i uppdrag att ta emot 1 000 nyanlända som praktikanter varje år. Nu levererar Kriminalvården 450 praktikplatser fram till 2018, med start redan i höst. Praktikplatserna ska fördelas på arbetsplatser över hela landet och i olika yrkesområden.
Syftet är att erbjuda nyanlända en möjlighet att lära sig svenska, bygga sociala nätverk och få en inblick i arbetslivet i statens tjänst.
”Genom de här satsningarna bidrar vi till att underlätta vägen in på arbetsmarknaden. Kriminalvården har nu ett relativt stort rekryteringsbehov och vi hoppas såklart att några som gör praktik hos oss också ska bli så intresserade att de senare söker jobb här”, säger Johan Modin, HR-direktör på Kriminalvården.
Praktikplatserna förmedlas av Arbetsförmedlingen som har statens uppdrag att organisera praktikplatssatsningen.
”Vi ser mycket positivt på att vi nu har den här överenskommelsen med Kriminalvården. Det är viktigt att ta tillvara nyanländas kompetens, och också snabba på processen för dem att komma ut i jobb och här är praktik en bra metod att använda”, säger Monica Ståhl, verksamhetschef för Arbetsförmedlingen Södermanland Östergötland
Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.