Jobbstöd måste granskas mer

REVISION2007-02-23

Lönesubventioner till arbetsgivare måste regleras för att ge bättre effekt, anser Riksrevisionens styrelse i en framställan till riksdagen.

Riksrevisionens förslag bygger på en granskning som genomfördes i december av arbetsförmedlingens hantering av vissa anställningsstöd. Enligt granskningen ledde mindre än var fjärde subventionerad anställning till ett reguljärt arbete.

Arbetsförmedlingens kontroll av arbetsgivarna inför beslut om stöd visade sig också vara bristfällig, samtidigt som rutinerna för att granska att stöden inte överutnyttjas var otillräckliga.

Enligt Riksrevisionens styrelse är de slutsatser som kan dras av granskningen betydelsefulla för till exempel kvarvarande anställningsstöd och nystartsjobb. Därför föreslår Riksrevisionen att riksdagen begär av regeringen att göra befintliga och framtida stöd i form av lönesubventioner till arbetsgivare effektivare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA