Förmedlingens effektivitet granskas

ARBETSFÖRMEDLINGEN2011-08-16

Riksrevisionen ska granska Arbetsförmedlingens effektivitet och produktivitet. Syftet är att se om myndigheten kan bli effektivare utan att få ytterligare resurser.

Den 1 januari 2008 avvecklades Arbetsmarknadsstyrelsen, Ams, och de olika länsarbetsnämnderna. Arbetsförmedlingen blev en samlad myndighet med verksamhet i hela landet. Syftet med reformen var att uppnå en mer effektiv, enhetlig och rättssäker verksamhet, konstaterar Riksrevisionen i ett pressmeddelande.

Sedan omorganisationen har Riksrevisionen inte gjort någon samlad granskning av Arbetsförmedlingen. Nu ska en ordentlig genomlysning av myndigheten genomföras. I granskningen ska Arbetsförmedlingens effektivitet och produktivitet analyseras, utifrån de mål regering och riksdag har fastställt. Målet är att hitta strukturella faktorer som kan förklara de skillnader i effektivitet mellan de olika kontoren som Riksrevisionen tidigare konstaterat.

Den övergripande frågeställningen är om Arbetsförmedlingens insatser för en välfungerande arbetsmarknad kan förbättras utan att ytterligare resurser behöver tillföras.

Arbetsförmedlingen har ett sammanlagt anslag på 79 miljarder kronor, varav drygt 6 miljarder används till driften av verksamheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Inlagt av samsam (ej verifierad) tis, 08/16/2011 - 10:58
Och självklart så kommer riksrevisionen att samvarbeta med Arbetsmiljöverket samt de fackliga organisationerna och inte bara med ledning...härligt!

man kan ju alltid hoppas....

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA