Förmedlingen intervjuar alla

REKRYTERING2009-11-12

Arbetsförmedlingen kallar 708 av 819 sökande till intervju när 25 nya arbetsförmedlare i Stockholm ska rekryteras. Det skriver Riksdag & Departement, R&D.

Arbetsförmedlingen i Stockholm har annonserat ut 25 nya jobb som arbetsförmedlare. 819 personer har sökt jobben. Enligt R&D intervjuar nu Arbetsförmedlingen alla de 708 som uppfyller grundkravet på en akademisk examen om minst 180 poäng. Hur mycket rekryteringsarbetet i sig kommer att kosta kan personalavdelningen inte uppskatta.

Tidningen berättar att Jan Karlsson, chef för Arbetsförmedlingen i Spånga Tensta, intervjuat 120 till140 personer per dag i fem minuters intervaller. Också andra chefer och personalavdelningens personal har deltagit. Målet är att rekryteringarna ska vara färdiga innan jul.

– Det är vår ambition, men det är svårbedömt om det håller. Det kostar ju tid när det är många sökande, säger Jan Karlsson till R&D.

– Rekrytering är viktigt och vi vill lägga tid på det. Nog har jag tänkt att det är väldigt många sökande, men man vill ju göra det på bästa sätt. Det är jättekul och stimulerande att träffa nya människor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Inlagt av Kenneth M Forsberg (ej verifierad) tors, 11/12/2009 - 15:51
Förlåt, men varför överdriva? Varför inte endast intervjua de 100 formellt mest meriterade! Arbetsförmedlingen ska kunna rekrytera enligt LOA och anställningsförordningen! Att de har gjort pinsamma missar avseende detta i några fall - jag har en stor roll i detta och blir av ledningen som tack, behandlad ungefär som man behandlar viruset som kallas "svin influensan" - betyder inte att de skall överdriva åt andra hållet. Sjuhundra intervjuer innebär att endast den som har clownnäsa blir ihågkommen - det är oseriöst!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA