Förbereder statliga avtalskrav

AVTALSRÖRELSEN2009-06-02

Arbetsgivarverket har börjat förbereda en gemensam statlig strategi inför nästa års avtalsförhandlingar. Fyra träffar med myndighetschefer genomförs innan semestrarna.

De statliga arbetsgivarna har börjat sitt arbete med att ta fram underlag för sina yrkanden i den kommande avtalsrörelsen 2010. Arbetsgivarverket har bjudit in chefer för de statliga myndigheterna till fyra möten för att diskutera aktuella arbetsgivarpolitiska frågor.

Mötena ska ge myndighetscheferna möjlighet att i mindre grupper diskutera erfarenheter från sina verksamheter och hur avtalsrörelsen ska hanteras. Grupperna ska också diskutera den strategi som ska gälla från och med 2011.

– Vår nuvarande strategi löper mellan åren 2007-2010 och har varit och är ett mycket viktigt stöd för utvecklingen av den statliga arbetsgivarpolitiken. Med tanke på strategins stora värde känns det därför helt riktigt att redan nu börja diskutera, inte bara den kommande avtalsrörelsen, utan också den strategi som ska gälla efter år 2010, säger Göran Ekström, generaldirektör på Arbetsgivarverket i ett pressmeddelande.

Till myndighetens stora Arbetsgivardag i november kommer både personalchefer och myndighetschefer hos alla verkets medlemmar att bjudas in för att diskutera och utveckla inriktningen av avtalsrörelsen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA