Flera ST-arrangemang i Almedalen

ALMEDALEN2009-06-26

Sommarens största politiska begivenhet närmar sig. ST ordnar tre debatter och deltar i flera andra arrangemang under Almedalsveckan.

Programkatalogen till årets Almedalsvecka består av 64 tätskrivna sidor. Mer än tusen seminarier, föredrag och workshops gör veckan till sommarens hetaste inrikespolitiska händelse.

På måndag 29 juni bjuder ST in till förbundets första arrangemang i Visby under veckan: en debatt om staten och jobbkrisen.

– Vi tror tyvärr att staten kommer få problem med kompetensförsörjningen framöver. Arbetsgivarverket håller inte med oss, så det kan bli en intressant diskussion, säger STs kanslichef Gunnar Johanson.

Under veckan ordnar ST också en debatt om trygghet och brott, och en ”lunchduell” mellan STs ordförande Annette Carnhede och förvaltningsminister Mats Odell om värdegrund, yttrandefrihet och öppenhet i staten.

Därutöver deltar ST i fyra olika arrangemang: ”De små nålsticken” – om hur heteronormen kan bli ett arbetsmiljöproblem – kommer först i raden.

– Tyvärr har också vi medlemmar som jobbar på arbetsplatser där heteronormen är väldigt stark. Men på seminariet kommer vi att lyfta fram ett positivt exempel, som handlar om hur man har arbetat med hbt-frågor inom polisen, säger Gunnar Johanson.

Övriga arrangemang som ST medverkar i handlar om hot och våld i arbetslivet, om sociala mediers möjligheter för statstjänstemän och om viktiga fackliga frågor inför nästa års val.

Handlar Almedalen mest om politik eller fest?

– Det är en salig blandning. Almedalen brukar vara intressanta seminarier, massor av bra möten och väldigt fina, ljusa kvällar, säger Gunnar Johanson.

ST i Almedalen

  • 29 juni, klockan 13.00-14.30, debatt om staten och jobbkrisen. Måste den ekonomiska krisen bli en jobbkris som på 30- och 90-talen? Partiföreträdare, fack och näringsliv deltar.
  • 1 juli, klockan 13-15, debatt om trygghet och brott.
  • 2 juli, klockan 12.15-12.40, ”lunchduell” mellan STs ordförande Annette Carnhede och förvaltningsminister Mats Odell om värdegrund, yttrandefrihet och öppenhet i staten.

Representanter för ST deltar också i:

  • 29 juni, klockan 11-12, ”De små nålsticken” - om hur beteende enligt heteronormen kan bli ett arbetsmiljöproblem.
  • 29 juni, klockan 11-12, ”Hot och våld - ett växande problem i svenskt arbetsliv.
  • 1 juli, klockan 9-10.30, Facklig paneldiskussion om viktiga frågor i nästa års val.
  • 3 juli, klockan 10-11.30, ”Statstjänsteman 2.0?” Om de utmaningar och möjligheter sociala medier och ny teknik ger statligt anställda.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA