Effektivare arbetsförmedling i EU

JOBBEN2013-06-18

EU-kommissionen vill att medlemsländernas offentliga arbetsförmedlingar ökar sitt samarbete för att bli effektivare. Det är ett led i arbetet för att införa en fungerande ungdomsgaranti.

26 miljoner människor går utan jobb i EU, konstaterar EU-kommissionen. Därför har kommissionen presenterat ett förslag för att de offentliga arbetsförmedlingarna ska bli effektivare genom närmare samarbete. Det ska bättre tillgodose behoven både hos företagen och de som är arbetslösa.

Ett av syftena med förslaget är att öka förutsättningarna att genomföra EU-gemensamma satsningar mot arbetslösheten, däribland den redan beslutade ungdomsgarantin. Beslutet innebär att alla unga under 25 år erbjudas ett jobb, en utbildning eller en lärlingsplats inom fyra månader efter att de blivit arbetslösa eller gått ut skolan.

”Effektivare offentliga arbetsförmedlingar har en viktig roll i en aktiv arbetsmarknadspolitik och är ett krav för att vi ska kunna få ner den höga arbetslösheten. Detta förslag kommer att hjälpa de offentliga arbetsförmedlingarna att fullgöra denna uppgift och stödja en utökad samordning av sysselsättningspolitiken i EU”, säger EU-kommissionären László Andor i ett pressmeddelande.

De offentliga arbetsförmedlingarna ska diskutera ett utökat samarbete vid ett toppmöte om ungdomsarbetslösheten i Berlin den 3 juli. De ska då lägga fram konkreta åtgärder för att genomföra ungdomsgarantin och diskutera hur de kan bistå varandra på detta område.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Arbetsmarknad
Inlagt av Guest (ej verifierad) tis, 06/18/2013 - 20:30
Jaha EU involved! Ännu mer TOPPSTYRNING än vad det redan är...

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA