Domare dömd för knivinnehav

DOMSTOLARNA2024-08-15

En domare har dömts till 37 000 kronor i dagsböter för brott mot knivlagen, sedan han gripits berusad på sin arbetsplats med ett multiverktyg i fickan, skriver Aftonbladet.

Rådmannen greps av en polispatrull i anslutning till sin egen arbetsplats, sedan kollegor larmat om att den berusade mannen uppehöll sig i domstolens lokaler. När de visiterade honom fann de en kniv, enligt domen ett multiverktyg med knivblad på cirka sju centimeter. Han har nu dömts för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Till grund för domen ligger utskrifter från förhör som hållits under förundersökningen med rådmannen och ett vittne, beslagsprotokoll och ett fotografi av kniven samt protokoll och polisens promemoria från omhändertagandet.

Rådmannen själv har erkänt det inträffade och inte bestridit åtalet. Han har dömts utan någon huvudförhandling. Straffet fastställdes till 50 dagsböter om 740 kronor. Han ska också betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden, eftersom fängelse finns i straffskalan för brott mot knivlagen. Det beslagtagna multiverktyget beslutade tingsrätten att förverka.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Domstolarna
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA