Åtta sägs upp på Landvetter flygplats

LUFTFART2009-10-09

Åtta personer har sagts upp på Landvetter flygplats efter sommarens varsel om neddragning av 45 tjänster. Totalt försvinner ett 30-tal personer, och hälften har gått frivilligt.

Det var i juni som Luftfartsverket varslade 45 årsarbetare om uppsägning på grund av det minskade antalet passagerare på Landvetter flygplats. Efter förhandling står det nu klart att 31 tjänster försvinner från flygplatsen.

Åtta personer sägs upp. Uppsägningarna berör bland annat säkerhetskontroll, parkering och lokalvård. Övrig övertalighet har lösts genom pensionsavgångar och frivillig avgång.

Att så många som 14 personer har valt att sluta frivilligt är en tankeställare, anser ST-klubben på Landvetter. ST har tagit upp frågan med arbetsgivaren, för att diskutera om det eventuellt säger något om Landvetters status som attraktiv arbetsplats.

Totalt har Luftfartsverket ungefär 450 anställda på Landvetter flygplats.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kommunikationer
Inlagt av Birthe Kjaersman (ej verifierad) mån, 10/12/2009 - 14:46
Jag är en av dem som går frivilligt. Det finns flera skäl till att jag gör det. Ett är att jag har varit på väg bort, sökt jobb, försökt öka min kompetens på egen hand och på egen bekostnad. Nu fick jag ekonomisk hjälp tack vare trygghetsavtalet, och behöver troligen inte låna pengar till kursavgiften.
Viktigare är, att jag har i många år, trots, eller tack vare, ett stort engagemang för flygplatsen och Lokalvården, känt att jag har "slagit i glastaket". Att jag har vågat säga obekväma saker, i både medarbetares och ag intresse, har inte setts med blida ögon av de som tillsätter tjänster. När sedan den nya organisationen med Division Regionflygplatser sjösattes, förlorade jag snabbt det lilla förtroende jag hade för ledningen för LFV.
Bland annat det ohemula kravet vi hade under en period på att våra externa kunder skulle ge en procentuell vinst som var 3-4 ggr som normalt i städbranschen, gav en bitter smak i munnen. Det finns mer, men romanen kommer kanske ut om några år...

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA