Annons:

»Arbetsmarknadsområden« basen för ny myndighet

AMS2007-04-17

Konturerna av Arbetsförmedlingen, den nya myndighet som ska ersätta Ams och länsarbetsnämnderna, börjar ta form.

Av:  Eva Spira

Enligt det förslag som Ams styrelse väntas klubba 20 april delas landet in i 60–80 arbetsmarknadsområden. Utgångspunkten är en analys från Nutek om naturliga pendlingsavstånd.

Det ska finnas fyra marknadsdirektörer som sorterar direkt under generaldirektören och har ansvar för varsin del av landet.

Vissa specialfunktioner renodlas och får en egen organisation.

Förslaget har varit ute på remiss, både via arbetsgivaren och genom ST-avdelningen.

–Vi har fått in 3007 svar från våra medlemmar och de flesta är hyfsat nöjda, säger STs avdelningsordförande Thomas Fager.

Också Ams egen remissrunda har mest gett positiva reaktioner, även om frågorna varit många, förklarar Thomas Ericson, verksamhetsutvecklare på Ams.

I förra numret berättade ST Press att ST-avdelningen fått kritik av klubben i Spånga-Tensta för att ha deltagit i möten om den nya organisationen mot löfte om sekretess.

–Det handlade mer om en tankesmedja än en arbetsgrupp. Vi fick vara med och diskutera när generaldirektören och andra luftade olika idéer. Det var inte självklart att jag skulle delta, men efter diskussioner i avdelningsstyrelsen och med sektionernas ordförande tyckte vi ändå att det var bra att vara med från början, säger Thomas Fager.

Nu har förslaget diskuterats i avdelningsstyrelsen flera gånger, varit på remiss och behandlats i den centrala samverkansgruppen, förklarar han.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA