50 jobb bort på Skogsstyrelsen

JOBBEN2006-01-11

Den nya samlade myndigheten Skogsstyrelsen ska få en gemensam löne- och redovisningsenhet i Sollefteå. Ett 50-tal anställda runt om i landet berörs.

– Vi tror knappast någon kommer att flytta med, säger Anders Frisk, ST inom Skogsstyrelsen.

Av de tjänster som kommer att försvinna från de tidigare regionala skogsvårdsstyrelserna är 39 fast anställda. Några av dem jobbar redan i Sollefteå och kan utnyttja erbjudandet att följa med till den nya enheten. Men övriga kommer att mista jobbet.

Totalt ska den nya enheten i Sollefteå ha 20-30 tjänster och omorganisationen vara avslutad den 1 januari 2008.

De tio skogsvårdsstyrelserna går upp i den samlade Skogsstyrelsen, som ska ha fem regionkontor i Luleå, Söderhamn, Uppsala, Borås och Västervik. De tidigare distrikten kommer att vara kvar i ungefär samma organisation som tidigare. Totalt kommer Skogsstyrelsen att finnas på 120 orter runt om i landet.

– Det är inte riktigt klart i detalj vad som kommer att ske ute i landet. Det kommer att klarna under de närmaste månaderna, säger Anders Frisk.

Men det stora flertalet som tidigare jobbat med skogliga uppgifter kommer att få vara kvar på samma tjänstgöringsorter som tidigare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA