Viktigt med varierade arbetsuppgifter

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2011-03-01

Namn: Kerim Yildirim. Ålder: Nyss fyllda 50 år. Bostad: Bostadsrätt i Norsborg söder om Stockholm. Familj: Gift och två tonåringar som bor hemma. Yrke och arbetsplats: Trafikinspektör för Trafikverkets förarprov i Södertälje. Månadslön: 32 650 kronor

Arbetsuppgifter: Jag är provförättare och gör körprov med olika behörigheter för dem som ska ta körkort. Dessutom arbetar jag som kvalitetsuppföljare och säkrar att kollegerna jobbar inom de normer som vi kräver. Jag åker med dem i baksätet och ser till att det fungerar som det ska. Det kan till exempel gälla bemötandet av kunder. Att utbilda kolleger till att bli trafikinspektörer och hålla i interna utbildningar inom förarprov är också en del av mitt jobb.

                                               — •l• —

Fritid: Jag gillar att vara ute i naturen och att röra på mig. Om höstarna fjällvandrar jag på bergstoppar. Kebnekaise var den första inspirationskällan och det var på det berget som jag började vandringarna. Sedan dess har det blivit både Kilimanjaro och Himalaya. På somrarna är jag engagerad ideellt i en fotbollsförening och dessutom fotbollsdomare i Stockholms fotbollsförbund. Att bara sitta stilla är inget för mig. 

                                               — •l• —

Det bästa med jobbet: Det är att jag får träffa människor med olika bakgrund, förväntningar och mål. Jag gillar att arbeta med människor.

                                               — •l• —

Det vill jag förändra i jobbet: Mitt arbete är mycket bra med varierande arbetsuppgifter. Men för många av mina kolleger handlar det bara om att sitta och köra prov. Det är lite enformigt. Deras arbetsuppgifter skulle behöva ändras, så att de blir mer varierade.

                                               — •l• —

Därför är jag med i ST: Det innebär en trygghet att vara med i facket. Dessutom kan jag vara med och påverka förändringar på arbetsmarknaden och arbetsplatsen. Jag kommer från en arbetarfamilj och därför är det självklart för mig att vara en del i kollektivet. Det är viktigt att alla får det så bra som möjligt, och inte bara de som kan betala för sig.

                                               — •l• —

Viktigaste frågan för facket: Jag tycker att det är lite svårt att välja. Allt är viktigt. Men det blir nog trygghetsavtalen på första plats. Arbetsgivarna vill hela tiden gå in och försämra avtalen, så det är bra att det finns ett fack som kan ta striden mot det. Efter det kommer löneavtalen och sedan jämlikhetsfrågorna.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA